O kristalih

Kako in kdaj očistimo kristale?

Kako čistimo kristale?

Za čiščenje kristalov lahko uporabimo več načinov in sicer lunino svetlobo, sončno svetlobo, kadila, vodo, zvok ter vizualizacijo.

Če niste prepričani ali lahko kristal nastavite sončni svetlobi ali vodi, uporabite lunino svetlobo ali ostale tehnike, ki so naštete.

Lunina svetloba

Ob polni luni kristale čez noč postavite na okensko polico ali kar na zemljo.

Sončna svetloba

Pri tej tehniki bodite pozorni, da kristale ne pustite predolgo na svetlobi, saj lahko zbledijo. Tukaj vam svetujem, da ametista raje ne izpostavljate sončni svetlobi, saj lahko hitro zbledi.

Kadila

S kadili lahko očistite vse vrste kristalov. Uporabite lahko palo santo (sveti les), beli žajbelj, dišeče palčke. Kristale izpostavite kadilu za približno 30 sekund. Ta kadila lahko uporabite tudi za čiščenje vašega doma, poslovnega prostora.

Voda

Kristale držimo pod tekočo vodo za 30 sekund in več. Če lahko uporabite in imate blizu doma izvir, potoček, reko, bo toliko boljše. Pozor: vsi kristali niso za v vodo.

Zvok

Kristale lahko očistite z zvokom. Tibetanske sklede, činele, zvonec, petje. youtube …. Poišči kakšen link na to temo.

Vizualizacija

Kristal vzemite v roke, zaprite oči in vizualizirajte belo svetlobo, ki obdaja kristal. To počnite toliko časa, dokler ne začutite, da je kristal energetsko očiščen.

Mati zemlja

Kristali in kamni izvirajo iz narave, zato je najbolj naraven način čiščenja in polnjenja, da jih zakopljemo za 1 dan v zemljo.

Kristali

Kristale pa lahko očistite tudi s kristali. Kaj to pomeni? Kamena strela, ametist, hematit, selenit pomagajo čistiti druge kristale. Želene kristale samo položite v bližino teh kristalov in pustite, da se očistijo.

Kdaj čistimo kristale?

Kristale čistimo ob različnih situacijah, kot so:

  • Kadar dobimo ali kupimo nov kristal.
  • Kadar ste ga uporabljali za zdravljenje.
  • Kadar je bil nekdo drug v stiku z vašim kristalom.
  • Kadar ste ga imeli ob sebi cel dan.

Očistimo jih vsaj 1x mesečno, najbolje ob polni luni.